Volební valná hromada TJ Sokola Nespeky – 2018


V sobotu 24.2.2018 proběhla v Nespekách v krátkém sledu další valná hromada TJ Sokola Nespeky. Tentokrát se ovšem jednalo o valnou hromadu volební, kde členové TJ Sokola Nespeky volili své nové představitele.  Průběh byl obdobný, jako v klasické každoroční valné hromadě. Kromě standardních věcí jako je zahájení, volba volební a návrhové komise a dále zprávy všech možných komisí, tak mimo jiné zazněly i zprávy všech mužstvech TJ Sokola Nespeky.  


Přípravku hodnotil Luděk Rublič, trenér:

Toto hodnocení se vůbec netýkalo zápasů, počtu bodů či pořadí v tabulce, ale bylo zaměřeno především na priority trenérů, na co se při své trenérské práci zaměřují. Jde především o rozvoj individuálních fotbalových dovedností a dále o rozvoj základních pohybových a koordinačních schopností každého hráče. Trenéři Luděk Rublič a Martin Vošický hodnotili svou práci velmi pozitivně, kde každý z 14-ti členného kádru dosahuje viditelného zlepšení.

Žákovskou kategorii hodnotil pan Honza Dvořák z Čerčan:
přestože se jedná o společné mužstvo Nespek a Čerčan, tak z hodnocení bylo zřejmé, že mužstvo disponuje nízkým počtem hráčů, kde je navíc velký věkový rozdíl. V soutěži i díky mladšímu věku taháme za kratší konec a doufáme, že bude líp.

 

Dorost vzhledem k nepřítomnosti Tomáše Doležala hodnotil trenér Jarda Myslivec:
dorostenecká kategorie byla obnovena a znovu založena v létě 2016. Nyní je dorost účastníkem 1.A krajské třídy, kde hraje poměrně důstojnou roli. Zpočátku byly naše výsledky i vzhledem k těžšímu rozlosování slabší, ale postupně se nám podařilo vystoupat až do středu soutěžní tabulky. Vyhlídky do jarní části jsou vesměs pozitivní.

Starou gardu zhodnotil hráč a současně vedoucí mužstva Pepa Hora:
„stará garda má v našem klubu největší váhu“, … to byly úvodní slova, které zazněly z úst Pepy Hory. Pečivě připravený referát byl jednak velmi věcný, ale mimo jiné i velmi úsměvný a nejednou všechny přítomné pobavil a rozesmál. Každopádně mužstvo starých pánů disponuje velmi širokým kádrem a spokojenost panuje i se sportovními výsledky.

 

Hodnocení B-týmu zaznělo z úst hlavního trenéra Pavla Kadeřábka:
Pavel především poděkoval za velmi dobrou spolupráci s trenéry A-týmu a s trenéry dorostu. Díky této spolupráci šlape i béčko. Výsledkově se B-tým pohybuje hodně nahoře a všichni pevně věří, že stejných výsledků budeme dosahovat i v jarní části.

Hodnocení A-týmu bylo plně v režii hlavního trenéra pana Jaroslava Tesaře:
i v tomto případě se hodnocení neslo především v pozitivním duchu. Áčko hraje v této sezóně historicky nejvyšší soutěž, co se kdy v Nespekách hrála. Zpočátku jsme sice řešili několik složitých překážek, které jsme ale zvládli a dnes je tým připraven pro jarní část letošní sezóny.  Pan Tesař mimo jiné poděkoval vedení klubu za možnost uspořádat zimní fotbalové soustředění, které považuje, nejen po sportovní stránce, za velmi přínosné

.

Hlavním bodem valné hromady byla volba nového výboru TJ Sokola Nespeky. Z 12-ti členné kandidátky volili členové TJ Sokola Nespeky 7-mi členný výkonný výbor a tříčlennou revizní komisy.  Výsledky voleb jsou následující:

Předseda klubu:              Králíček Petr

Sekretář klubu:                Rosenvald Jaroslav

Hospodář klubu:              Drnec Pavel

 

Členové výboru:                   Rublič Luděk st.
                                               Drnec Aleš
                                               Hubička Milan st.
                                               Hozman Vladimír

Revizní komise:                    Rosenvald Milan st. (předseda)
                                               Kadeřábek Pavel
                                               Myslivec Jaroslav ml.

Nemalý prostor měla opět diskuse. Diskutovali se především dvě oblasti. Jednak výchova fotbalové mládeže a potom slova poděkování. Každý kdo pro klub něco dělá, ať méně či více, tak našel v proslovech řečníků slova uznání a poděkování.

Luděk Rublič opět otevřel otázku výchovy mladých hráčů. Představil zde svou myšlenku, aby již od jara v Nespekách fungovala mužstva mladší a starší přípravky a dále minimálně mužstvo mladších žáků. Hlavní apel byl na současné i bývalé hráče, aby pomohli doplnit trenérské posty. Tuto myšlenku podpořil i kapitán A-týmu Martin Burian, který přislíbil, že v rámci svých možností posune tuto vizi mezi hráče A-mužstva.

Přestože vedení klubu pouze plní své povinnosti vyplývajících ze stanov, tak vysoká účast na volební valné hromadě, a slova chvály z řad přítomných, jasně deklarují, že se nám v Nespekách daří a že je zde spousta lidí, kteří táhnou za společný konec provazu.  

Všem patří velké díky. 

více foto z volební valné hromady i  dění po valné hromadě najdete zde: