A-tým: SK Benešov U19 – Nespeky 1:4 (0:3)


Zimní příprava vrcholí. V předposledním přípravném utkání jsme zvítězili 4:1 s dorosteneckým týmem Benešova. Gólově se prosadili Marek Večeřa, Fimbar Iheanacho, Míla Klauz a Matěj Voráček.

Hrálo se sice za krásného slunečného, ale také velmi mrazivého počasí. V úvodní čtvrthodině se nic zásadního nedělo. Oba týmy byly z počátku bezchybní. Ovšem s postupem času chyb přibývalo a to na obou stranách. Dvě velké šance měl Dan Kubec, ale v prvním případě jeho střelu zablokovali obránci a ta druhá mířila vysoko nad. Velmi podobně na tom byly mladíci z Benešova. Šance si dokázali vytvořit, ale chyběla větší kvalita a klid v zakončení. Góly začaly padat až po půlhodině hry. První banku si připsal Marek Večeřa, který střelou z hranice velkého vápna nedal benešovskému brankáři žádnou šanci 1:0. Druhý gól připravil Adam Konopiský, který zpětnou nahrávkou pod sebe nabídl tutovku pro Fimbu a bylo to 2:0.  V závěru poločasu nahradil Matěj Voráček zraněného Dana Kubce a velmi rychle se prezentoval gólovou přihrávkou na Klauze, který upravil poločasové skóre na 3:0.

V úvodu druhé půle střílel z dálky David Cvrček, těsně před gólmanem tečoval jeho střelu Matěj Voráček, a přestože se jednalo o hraniční ofsajdovou situaci, gól byl uznán a bylo to 4:0. Cca po hodině hry došlo k hromadnému střídání, trenér poslal na hřiště Romana Vojkůvku, Jardu Myslivce a Michala Hanuše. Další gólové šance jsme už neproměnili, naopak několikrát jsme zapomněli na zadní vrátka a pustili soupeře do nebezpečného přečíslení. Jednu z šancí domácí mladíci proměnili, když v 75 min správně vyřešili situaci dva na jednoho a snížili na konečných 1:4.

Utkání hodnotil kapitán mužstva Martin Burian: „nějakou dobu nám trvalo, než jsme se dostali do tempa, pak se ale krásně trefil Véča a utkání jsme měli až do konce poločasu pod kontrolou. Z kraje druhé půle jsme přidali čtvrtý gól, pak jsme prostřídali, tempo trošku upadlo a dopustili jsme se několika individuálních chyb, z čehož pramenil i ten gól co jsme dostali. Jinak s našim výkonem můžeme být spokojeni, dali jsme čtyři góly a už se pomalu začínáme chystat na první mistrák“

Sestava: Drážek V. – Cvrček D., Krejza T., Burian M., Konopiský A. (Myslivec J.) – Pešta D. (Hanuš M.), Braný, Iheanacho F., (Vojkůvka R.), Večera M., Klauz M. – Kubec D.(Voráček M.)

Góly: Večeřa M., Iheanacho F. (as.Konopiský A.), Klauz M. (as.Voráček M.), Voráček M. (as.Cvrček D.)

více foto ze zápasu Benešov U19 – Nespeky najdete zde: