Vánoční turnaj ve stolním tenise – 2017


V Nespekách zřejmě začíná nová tradice. Na druhý svátek vánoční se u Tyrnerů uskutečnil 1.ročník Vánočního turnaje ve stolním tenise – 2017.

V úterý 26.12.2017 se v 9:30 hod sešly u Tyrnerů více než tři desítky sportovců, kteří měli zájem změřit své síly ve stolním tenise. Tyrnerovi připravili a zorganizovali pro všechny přítomné velmi povedený turnaj, který jak se zdá, bude mít tradici a už teď se můžeme těšit na příští vánoce, kdy se uskuteční další ročník tohoto turnaje.

Vzhledem k počtu přihlášených bylo všech 31 hráčů nalosováno do pavouka, kde jedna prohra ještě neznamenala konec v turnaji. Až druhý prohraný zápas znamenal konec účinkování na turnaji.

Jednu stranu pavouka (tj. skupina A) tvořili hráči, kteří své zápasy vyhrávali. Naopak na druhou stranu pavouka (tj. do skupiny B) se přesouvali hráči, kteří svůj zápas prohráli. Vítěz skupiny B si tak zajistil účast ve finále s vítězem skupiny A.

Zcela bezkonkurenční výkon předvedl Petr Kubeška st., který nenašel přemožitele a jako vítěz skupiny A se stal prvním finalistou. Na svého soupeře si musel chvilku počkat, neboť ve skupině B sváděli velmi vyrovnané souboje hráči, kteří už jednou prohráli. Druhé finálové místo si nakonec vybojoval Láďa Platil, který ve vyrovnaných zápasech nejprve vyřadil Honzu Kadeřábka, potom Luďka Rubliče st. a v posledním zápase skupiny B i Tondu Obermajera.  Nicméně finálový zápas byl opět v režii Petra Kubešky st., který se nakonec stal vítězem 1.ročníku a kromě poháru pro vítěze se stal i dočasným majitelem putovního poháru.

 

Konečné pořadí:

1.místo                Petr Kubeška st.

2.místo                Láďa Platil

3.místo                Tonda Obermajer

4.místo                Luděk Rublič st.

5.-6.místo           Honza Kadeřábek a Pavel Drnec

Za velmi pěknou organizaci tohoto nového turnaje patří velké díky všem, kteří se podíleli na jeho přípravě a my se jen můžeme těšit, že příští ročník bude minimálně stejně tak povedený, jako ten letošní.  Díky !!!

více fotek z 1.ročníku Vánočního turnaje najdete zde: