U19: TJ Nespeky – TJ Kunice 3:2 (2:1)


Starší dorost zvládl odložené utkání s Kunicemi, když nakonec zvítězil  3:2. V zápase se dvakrát gólově prosadil Dan Vošický a jednou Honza Cháb. Za hosty v závěru utkání snižoval Lukáš Liška.

 

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Hosté se v úvodních minutách prezentovali útočnou hrou. Ve větším počtu hráčů vyráželi vstříc k naší brance a dokázali udržet míč na svých kopačkách déle než my. Na druhou stranu ofenzivně hrající záloha Kunic v případě ztráty míče zůstávala při našich rychlých protiútocích nejednou za míčem a my jsme především v křídelních prostorech měli hodně místa. Toho jsme využívali, dostali se k řadě centrů nebo zpětných přihrávek, na které jsme měli dost času, ale chyběla u nich přesnost a v některých případech i více hráčů dobíhajících do vápna. V 17. minutě postupoval Honza Cháb z mírného úhlu rovnou do vápna a střelou pod břevno nás poslal do vedení. To netrvalo dlouho, protože po nešťastném zásahu jednoho z našich hráčů na vlastní polovině se ve 20. minutě míč nečekaně odrazil do běhu hostujícímu hráči, který následně servíroval před prázdnou branku a Kunice srovnaly skóre na 1:1. Další minuty utkání byly vyrovnané a oba celky se dostaly do několika nadějných pozic. Pouze jedna z nich skončila brankou, když se po pěkném individuálním průniku Martina pohotovou střelou prosadil Dan.

Druhý poločas už se odehrával v naší režii. Přestože náš výkon měl především v ofenzivě do ideálu daleko, jsme si vynutili výraznou územní převahu. Obrana pracovala jistě a Kunice jsme k ničemu nebezpečnějšímu nepouštěli. I když jsme nedokázali využívat více naší rychlostní převahy a často se zbytečně snažili pronikat zhuštěným prostorem, jsme si vypracovali řadu brankových příležitostí. Jednu za druhou jsme však zahazovali. V 73. minutě jsme přeci jen třetí gól přidali. Po utěšené kombinaci, kdy míč putoval napříč hřištěm rychle z nohy na nohu tentokrát Dan svoji šanci umístěnou střelou k tyči zužitkoval. Pojistku v podobě čtvrtého gólu jsme už nepřidali. Naopak ze svojí první větší příležitosti v druhém poločase Kunice v 88. minutě snížily a zdramatizovaly závěr zápasu. Ten jsme na rozdíl od minulého zápasu v Týnci nekontrolovali, nicméně skóre už zůstalo beze změny a tři body v Nespekách.

 

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Dan Vošický, Martin Tůma, střídající: Lukáš Kulhavý

 

více fptp u utkání Nespeky – Kunice najdete zde: