U15: Nespeky/Čerčany – Postupice 2:5 (1:2)


V posledním utkání podzimní části prohráli doma naši starší žáci s týmem Postupic 2:5. V prvním poločase vyrovnal na 1:1 Ivan Hořčička a druhý gól přidal v závěru utkání Michal Jiruš, kdy už jen korigoval konečný výsledek.

 

Hodnocení utkání převzato z webu TJ Slavoj Čerčany

Žáci uzavřeli podzim zbytečnou prohrou

Žákovský tým se v sobotu utkal se soupeřem, který vzhledem k vzrůstající formě z posledních zápasů nemusel být neschůdný. Samozřejmě, že Postupice byly v tabulce nad námi, ale zas tak velkou hrůzu nebudily. První poločas ukázal, že s nimi můžeme hrát otevřenou partii a dokonce jsme i po většinu prvních 35 minut (tolik minut trvá žákovský poločas) měli i více ze hry. Soupeř se sice hned na začátku zápasu ujal vedení, ale netrvalo dlouho a Ivan Hořčička srovnal. Bohužel ani náš gól nezůstal bez odezvy dlouho a po pár minutách se Postupice opět dostaly do jednobrankového vedení. Běžela 12. minuta a my jsme se i nadále snažili tvořit hru, ale bohužel to k ničemu zásadnímu nevedlo. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:2.
Myšlenky na dobrý výsledek nás ale hned v počátku druhé půle přešly. Prvních několik minut bylo sice opět vyrovnaných, ale ve 43. minutě to začlo. Během tří minut jsme dostali tři branky a je třeba říct, že to opět bylo zapříčiněno našimi chybami a nepozorností. Sice se nám potom podařilo ještě snížit a vykřesat jakous takous naději, ale to bylo pro zbytek zápasu vše. Posledních dvacet minut bylo celkem vyrovnaných, ale další branka už nepadla. Ke cti našich mladých je ale potřeba podotknout, že i přes osudový výpadek zbytek zápasu nezabalili (jako to tak přesvědčivě umí dorost) a bojovali dál. Je s podivem, že jsou schopni prokázat větší psychickou odolnost, než již v podstatě dospělí dorostenci. 
Kluci tak uzavřely sezónu prohrou, která nemusela být, kdyby se vyvarovali obvyklého zkratu, kdy během pár minut ztratili nadějně rozehraný zápas. Uvidíme, jak bude tým šlapat na jaře, protože poslední zápasy ukázaly, že přeci jen něco fotbalového v našich žácích je, jen je potřeba to umět prodat a nechybovat. Tak snad si na to po zimní pauze kluci vzpomenou…
A na závěr bych tu měl jednu připomínku. Nemohlo by nám k lepším výsledkům pomoci, kdybychom měli v týmu také nějaké dívky? Nejen, že ve spoustě týmů hrají když ne první, tak alespoň druhé housle, ale má to i jiný efekt… Na ilustračních fotografiích níže se podívejte, jaký efekt má přítomnost dívky na hřišti. Sledujte hlavně obránce, který pečlivě stráží bližší tyč při rohovém kopu. Útočnici má zcela pod kontrolou :).

 

 

Více foto z utkání Nespeky/Čerčany – Postupice najdete zde: