B-tým: Nespeky B – Přestavlky 2:1 (0:0)


Béčko stoupá tabulkou vzhůru a v 7.kole hostilo třetí Přestavlky. Především po vydařeném druhém poločase zaslouženě vyhrálo 2:1, když oba góly vstřelil Roman Vojkůvka.

 

V okresním přeboru se v 7.kole utkaly týmy z čela tabulky. Čtvrté Nespeky hostily třetí Přestavlky. Bodový rozdíl mezi prvním a čtvrtým týmem činil pouhý jeden bod.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal s šancemi na obou stranách. Na naší straně měl největší příležitost Martin Svoboda, kterému v 16.min přihrával Láďa Sysel, ale Martin ve vyložené šanci namířil míč pouze do brankáře Šacha. Z dorážky měl ještě velkou šanci Martin Pohořelý, ale ten branku netrefil. A vzhledem k tomu, že své šance neproměnili ani hosté, tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Druhý poločas začal opět velkou šancí našeho týmu. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Vojkůvka s Martinem Svobodou, ale technický nedostatek při zpracování nám nedovolil ani zakončit. Zhruba do 60.min se hrálo ve stejném duchu jako celý první poločas. Pak ovšem soupeř několikrát chyboval a my měli mezi 60 a 80 minutou nejméně šest vyložených šancí, kdy každá byla z kategorie „tutových“. Do většiny šancí se dostal důrazný Roman Vojkůvka, ovšem jeho úspěšnost v zakončení je poměrně nízká. Gólem skončily pouze šance ze 66. a 70.min – 2:0.

V tu chvíli by si na hosty asi nikdo nevsadil a zápas se zdál být jednoznačně rozhodnutý, jenže v 80.min z ojedinělé šance jsme si střelu sami z tečovali do vlastní brány a hosté ucítili šanci – 2:1. Závěrečných 10 min jsme museli být velice pozorní, abychom neztratili vyhraný zápas, což se nakonec povedlo.

 

Pavel Kadeřábek, trenér TJ Nespeky B:v první půli byl soupeř lepší a měl více ze hry. Druhý poločas naopak vyšel lépe nám a cca od 50.min jsme na hřišti dominovali a bylo jen otázkou času, kdy dáme gól. Jen Roman Vojkůvka měl nejméně pět nebo šest vyložených šancí. V závěru jsme si to sice trochu zkomplikovali po tečované střele hostí, ale strach o vítězství jsem už neměl“ 

 

více foto z utkání TJ Nespeky B – Přestavlky najdete zde: