U19: TJ Nespeky – FC Jílové 2:2 (0:2)


Překvapivý výsledek uhráli naši dorostenci, kteří doma hostili favorizované Jílové. Hosté neudrželi dvoubrankové vedení z prvního poločasu a nakonec za si odvážejí pouze bod za remízu 2:2. Oba naše góly vstřelil Dan Vošický. 

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Posledním ze třech mistrovských utkání hraných ve čtyřech dnech bylo dnešní klání s ambiciózním celkem Jílového. Bezprostředně po Voticích jsme tak přivítali dalšího aspiranta na nejvyšší příčky. Na hřiště dnes nastoupil Honza Cháb, Vojta Kuželka s Vaškem zůstali nadále mimo hru. Oproti sobotnímu zápasu se tím pádem v nasazení jednotlivých hráčů příliš nezměnilo. Z taktického hlediska jsme byli připraveni na některé odlišné aspekty hry Jílového oproti stylu Votic. I dnes jsme v prvním poločase hráli kompaktně, drželi se pokynů a snažili se zahustit střed hřiště především v prostoru před vlastním vápnem. Tentokrát však naši hru provázelo o něco více nevynucených nepřesností. I tak jsme solidně odolávali četným útočným pokusům hostujícího týmu. Kolmé přihrávky středem jsme buď nepropouštěli, nebo ty delší spolehlivě sbíral Honza. Ten asi po čtvrt hodině stál po rychlém přenesení hry Jílového z jedné strany na druhou na správném místě a prudkou ránu z blízkosti utlumil v náručí. Ke gólu jsme nakonec hostům pomohli sami tím, že jsme si nepohlídali rychlou rozehrávku, která zamířila do nepřipravené obrany. Hostující hráč střílel přesně a hosté se ujali vedení. Největší nebezpečí pro nás znamenaly křídelní úniky s využitím volnějších prostorů po stranách hřiště. Několik ošemetných situací jsme však dokázali vyřešit a některé další skončily nepřesným zakončením hráčů Jílového. David s Vojtou nadále zodpovědně hlídali kritický prostor před naší brankou. Jednou se přeci jen Jílové prokombinovalo k pěkné střele z dobré pozice, Honza byl ale včas na zemi a vyrazil míč vedle pravé tyče. A tak i za druhou inkasovanou brankou stála naše zbytečná chyba. Tentokrát velmi špatná rozehrávka na vlastní polovině přímo na kopačky soupeře, který nepohrdl možností útoku do nezformované obrany. Tím stanovil tým Jílového v 37. minutě poločasové skóre 0:2. Sami jsme si při převaze hostujícího týmu žádnou větší příležitost nevypracovali.

V kabině jsme si řekli svoje k některým zbytečným chybám. Zároveň jsme ale podpořili odhodlání nadále bojovat o co nejlepší výsledek. Druhou půli jsme zahájili o něco lépe. V naší hře ubylo nepřesností a více jsme se osmělovali i při útočení. Dvakrát jsme využili podcenění situace hostujícími hráči a brankář Jílového měl práci. Na druhé straně v dobré pozici hosté přestřelili a jejich občasné pokusy z větší vzdálenosti končily buď mimo, nebo byly snadnou záležitostí pro našeho brankáře. V 66. minutě si naběhl Dan mezi obránce, dobře převzal přesnou přihrávku a umístěnou střelou k tyči snížil naši ztrátu na jeden gól. Ve hře hostujícího týmu přibývalo chyb a nám se podařilo hru postupně vyrovnat. S blížícím se koncem zápasu jsme ještě trochu posílili útok. A přestože jsme od konce sobotního utkání k dnešnímu výkopu měli na odpočinek jen 20 hodin, jsme byli aktivnějším celkem. Jílové se více a více omezovalo na bránění hubeného náskoku. V 85. minutě si Dan opět naběhl šikovně mezi obránce a i svoji druhou šanci chladnokrevně proměnil. Bylo vyrovnáno. Dramatický závěr vyvrcholil v 89. minutě. Jílové zahrávalo přímý kop z dobré pozice před naším vápnem. Pěkná střela už se stáčela za zeď do horního rohu naší branky. Honza však na poslední chvíli skvělým zákrokem posunul míč na tyč. Od té se balon odrazil a letěl podél naší branky na její druhou stranu, kde dokázal zabránit jednomu z dobíhajících hráčů soupeře ve skórování David. Infarktové okamžiky jsme tak zvládli a v zápase s favorizovaným celkem Jílového, ve kterém jsme ukázali dobrý týmový duch a morálku, získali bod.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Martin Tůma, Lukáš Kulhavý – Dan Vošický, Honza Cháb, střídající: Pepa Chaban, Přemek Pilař

 

více foto z utkání Nespeky – Jílové najdete zde: