B-tým: TJ Popovice – Nespeky B 2:4 (1:2)


B-tým, doplněný o několik hráčů z áčka, přivezl cenné 3 body z Popovic. V prvním poločase se trefili Vojkůvka a David Pešta, poté soupeř vyrovnal, ale v závěru utkání rozhodli o našem vítězství Roman Vojkůvka a Lukáš Maršoun. 

  

Než jsme našli v Popovicích hřiště, tak Nespeky vedli 2:0. První se trefil už v 6. minutě Roman Vojkůvka a o pět minut později se prosadil i David Pešta. V tu dobu jsme měli utkání pod kontrolou, snažili jsme se o kombinační hru a držet balon. Naopak domácí hru zjednodušili a střed hřiště překonávali dlouhým nákopem. Po jednom z takových to nákopů se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho a akci zakončil Jiří Páv parádní střelou do šibenice 1:2. Z našich kopaček se vytratil klid a úroveň fotbalu trochu klesla.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, jako závěr prvního a na koukání to žádná velká paráda nebyla. V 55.min si navíc nerozuměli náš Drážek s Markem Večeřou, čehož využil domácí Páv a vyrovnal na 2:2. Všechno podstatné se ale odehrálo v závěrečných 10 minutách. Nejprve se ve vápně svým důrazem prosadil Roman Vojkůvka a vrátil našemu týmu vedení 2:3. Poté se šance střídaly na obou stranách, a oba týmy měly ke vstřelení gólu velmi blízko. Ovšem gól padl už jen jeden a to v 89.min do branky domácích. Chytrou „patičkou“ poslal Vojkůvka do šance Maršouna a ten se nemýlil a uzavřel na konečných 2:4.

 

Pavel Kadeřábek, trenér B-týmu: „Dali jsme dva rychlé góly, ale pak jsme bohužel polevili a soupeř toho využil a vstřelil kontaktní gól. Ve druhém poločase jsme nehráli dobře a soupeř vyrovnal. Rozhodující moment byl důraz Romana Vojkůvky před třetím gólem, pak už jsme si vítězství pohlídali.“

 

 více foto ze zápasu Postupice – Nespeky B najdete zde: