U15: Kondrac/Miřetice – Nespeky/Čerčany 16:1 (8:1)


Společný tým starších žáků Nespek a Čerčan dostal v Kondraci pořádnou „nakládačku“. Skóre se zastavilo na číslech 16:1. Náš čestný úspěch vstřelil ještě v prvním poločase Martin Juránek.

 

Hodnocení utkání převzato z webu TJ Slavoj Čerčany

 

Jak jsme předpokládali, čerčanské žáky nečekal lehký soupeř. Spojený tým Kondrace a Miřetic doposud kráčel soutěží bez prohry a tak bychom museli podat nadprůměrný výkon, abychom uspěli. Bohužel takový náraz do zdi jsme nečekali ani náhodou.

Už od začátku utkání bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Náš soupeř byl fotbalově na mnohem vyšší úrovni než my a podle toho se zápas i odvíjel. První gól jsme dostali hned ve druhé minutě a brzy následovaly další. Soupeř měl ve všech činnostech navrch a perfektně jim zahrály i dívky, které měl v sestavě. My jsme trochu naděje vykřesali až za stavu 4:0, kdy se do branky soupeře trefil Martin Juránek. Bohužel to bylo od nás vše. Navíc se v průběhu zápasu projevilo i to, že soupeř měl nejen kvalitní, ale i široký kádr a tak mohl střídat dvě kompletní sedmičky. Dá se říct, že nás v průběhu zápasu utahal jak koťata a skóre narůstalo raketovým tempem, až se zastavilo na depresivní hodnotě 16:1.
Kromě toho, že náš soupeř byl objektivně nad naše síly, se našemu týmu nepodařilo podat ani výkon blížící se jeho možnostem. Naše hra byla mdlá a bez chuti. Obvyklé opory týmu také nezahrály a nepodržely své méně zkušené spoluhráče. Například Ivan Hořčička byl podle všeho ještě myšlenkami na krajském přeboru s dorostem a asi si myslel, že to mezi mladšími půjde samo. Nešlo. Bude to chtít se vrátit zpátky na zem.
Nedá se nic dělat. Podobné zápasy někdy přijdou a je potřeba je hodit za hlavu a soustředit se na další průběh sezóny. Příští zápas hrají čerčanští žáci opět proti spojenému týmu, tentokrát z Olbramovic a Vrchotových Janovic. Soupeř má v tabulce pouze o bod víc než my a nám by mohlo pomoci domácí prostředí. Problémem by ale mohlo být, že hosté mají výrazně lepší skóre a to jak na straně vstřelených, tak obdržených branek. Snad se ale podaří navázat na povedené výkony z předchozích zápasů a na debakl z tohoto víkendu budeme moci zapomenout.