U19: Sedlec Prčice – TJ Nespeky 5:8 (3:1)


Dorostencům se povedl „husarský kousek“, když o poločase prohrávali 1:3, ale druhý poločas otočili výsledek utkání a zvítězili vysoko 5:8. Hattrick si připsali jak Martin Tůma, tak Dan Vošický. Dva góly přidal Honza Cháb.

 

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Aby nebylo brankářských komplikací málo, onemocněl před dnešním zápasem Pepa, věkově spadající ještě do starších žáků a zaskakující za zraněného Honzu Kříže. Brankářský post tak dnes okusil po pátečním rychlokurzu Vojta Gryc. Chyběl i Přemek a na utkání jsme přijeli akorát s 11 hráči. Nic to neměnilo na naší ambici získat první body v krajské soutěži. Začátek se nám povedl, Dan se uvolnil těsně před pokutovým územím a střelou k tyči, která ještě před brankářem na mokrém trávníku skočila, trefil přesně spodní roh branky domácích. V desáté minutě bylo vyrovnáno, hlavička po centru mířila mimo Vojtův dosah. Následně jsme si vypracovali tři slibné příležitosti včetně samostatného úniku na brankáře, bohužel se nám nepodařilo ani z jedné z nich dostat míč do soupeřovy branky. Naše hra začala následně upadat, především ve středu hřiště jsme nehráli dobře. Tým Sedlce-Prčice toho také ve zbytku poločasu mnoho nepředvedl, dokázal však být efektivní a dvě slibné situace proměnit v góly.

V našich silách bylo utkání otočit. Při navázání na výkon z minulého týdne jsme měli reálnou šanci dostávat se skrz nikoliv neprostupnou obranu domácích. Zároveň bylo třeba počítat s tím, že i tým Sedlce-Prčice dovede především svými rychlými ofenzivními hráči potrápit naši obranu. O přestávce jsme provedli pár posunů v sestavě s cílem posílit útočnou fázi. A brzy po začátku druhého dějství jsme skutečně zápas otočili. Podařilo se nám získat převahu ve středu hřiště a obrana domácích nevěděla, kam dřív skočit. V 50. minutě Martin utekl po levé straně, dostal se až do vápna, jeho střelu brankář vyrazil a Dan s přehledem dorazil vyražený míč do sítě. Další dorážka aktivního Dana v 52. minutě znamenala vyrovnání a za další čtyři minuty napřáhnul Honza Cháb z dálky a tečovaná střela skončila opět v síti domácího týmu. Náš skvělý vstup do druhého poločasu na chvíli přibrzdilo vyrovnání, kdy se po centru prosadil zblízka jeden z domácích hráčů. Nicméně převaha ve středu hřiště byla nadále na naší straně a s náběhy Martina a Dana, do kterých dostávali od spoluhráčů šikovné přihrávky, si leckdy domácí nevěděli rady. Martin po jednom z úniků trefil chytrým lobem tyč. V 70. minutě už jsme se po rohu dočkali. Ve skrumáži střílel Honza Cháb a opět jsme vedli. V 76. a 77. minutě přidal rychlé dvě branky Martin, když jednou proměnil samostatný únik a podruhé dorazil vlastní střelu do tyče. Tentýž hráč v 86. minutě korunoval svůj kvalitní výkon třetí brankou poté, co Dan parádně utekl po křídle a předložil lahůdku před branku Vaškovi a Martinovi. Domácí v závěru už jen korigovali skóre, když Vojtovi proklouzla do sítě střela ze střední vzdálenosti. Zlepšeným výkonem ve druhé půli se nám tak podařilo utkání otočit a získat kýžené tři body.