U19: TJ Nespeky – SK Zeleneč 2:4 (2:2)


Po třech odehraných kolech jsme stále bez bodu. V domácím prostředí jsme tentokrát nestačili na SK Zeleneč, když po vyrovnaném prvním poločase jsme nakonec prohráli 2:4.

 

Převzato z webu dorostu

Po nevydařeném vystoupení v Bílkovicích jsme provedli před zápasem se Zelenčí, která loni 1.A krajskou třídu vyhrála a v stávající soutěži je zatím bez ztráty bodu, změnu v našem rozestavení. Při vědomí příliš velkého počtu obdržených branek jsme posílili střed obrany a změnili jsme i ofenzivní systém. Bez ohledu na to bylo pro solidní výsledek potřeba odehrát zápas s řádným nasazením a zodpovědným přístupem na všech postech. V druhé minutě sice prošla přihrávka hostů až na hranici našeho velkého vápna do dobré pozice hráči, který si míč ještě posunul a s přehledem překonal Pepu, ale hned v další minutě neudržel brankář Zelenče centrovaný míč, který v následné skrumáži protlačil do branky Vojta Kuželka. Tedy žádné úvodní oťukávání, ale góly v prvních minutách na obou stranách. Poctivě jsme dodržovali stanovenou taktiku a podávali výrazně lepší výkon než ve středu. Hosté sice častěji drželi míč, v hloubi pole si dokázali přesně přihrát, ale jakmile se přiblížili do zahuštěného prostoru před naší šestnáctkou, dařilo se nám jejich akce přerušovat. Tentokrát jsme byli oproti zápasu v Bílkovicích mnohem úspěšnější při získávání vysokých a odražených míčů a z rychlých protiútoků jsme se do pár slibných pozic dostali, ale v blízkosti branky se nám vedlo podobně jako Zelenči a do větší šance jsme se nedostali. V 18. minutě si Vojta Kuželka šikovně na hranici velkého vápna posunul míč před sebe, byl faulován a sám bezpečně přízemní střelou k tyči nařízenou penaltu proměnil. Celý tým dnes pracoval velmi dobře, nebyli jsme líní na krok, běhali poctivě se soupeřem a když už nám rychlonozí hosté utekli, zaskočil další hráč. Po rohovém kopu však Pepa neudržel míč, ten se odrazil od břevna přímo k hostujícímu hráči a ten už snadno vyrovnal.

V druhé půli brzy zahrozila Zeleneč. Po pěkné rychlé křídelní akci střílel jeden z hráčů do tyče naší branky. Utkání pokračovalo v duchu první půle. Hosté měli častěji míč na svých kopačkách, ale do větších šancí jsme je nepouštěli a jejich střely z dálky nebyly příliš nebezpečné. Nám se také žádný protiútok nepodařilo dotáhnout do nějakého nebezpečnějšího konce. V 58. minutě byl za nesportovní chování vyloučen hostující hráč. V následujících minutách se hra vyrovnala a hned několikrát jsme měli možnost postupovat v dobrém počtu do otevřenější obrany Zelenče. Bohužel jsme volili nepříliš vhodná řešení situací a připravili se tak o možnost vážněji ohrozit branku našeho dnešního soupeře. Ten naopak po jednom z křídelních průniků poslal přízemní prudký centr tak, že si ho Pepa srazil za svoje záda a v 78. minutě po přesném centru do náběhu a hlavičce skóroval ještě jednou. Nic ještě nebylo ztraceno, se zápasem jsme chtěli ještě něco udělat, posílili útočnou řadu, ale střídající Michal volejem trefil jen střed branky a Honza ve velmi dobré palebné pozici přestřelil. Nakonec jsme tedy opět prohráli, ale tentonkrát po mnohem lepším výkonu, na který bychom měli navázat v dalším zápase.

Sestava: Pepa Chaban – Šimon Doležal, David Straka, Vojta Gryc, Přemek Pilař, Lukáš Tiefenbach – Vašek Budík, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Martin Tůma, střídající: Honza Myslivec, Michal Gorol

více foto ze zápasu TJ Nespeky – SK Zeleneč najdete zde: