U19: FK Bílkovice – TJ Nespeky 5:1 (2:0)

Ani ve druhém utkání 1.A krajské třídy jsme nedokázali bodovat a na hřišti Bílkovic jsme prohráli 5:1. Náš jediný gól vstřelil v 64.min Vojta Kuželka.

 

hodnocení utkání bylo převzato z webu dorostu:

Celých 70 metrů široké bílkovické hřiště bylo dějištěm našeho druhého, v teplý podvečer hraného, mistrovského zápasu této sezóny. Úvod byl představením mnoha nepřesností na obou stranách. Jelikož se nám dařilo dostávat míč alespoň na soupeřovu polovinu, měli jsme po chybách v rozehrávce domácích hned několik příležitostí postupovat do rozhozené obrany. Ty jsme ale s výjimkou jednoho případu zazdívali jednu za druhou ještě dřív, než jsme se dostali k zakončení. Naopak hned po první vážnější akci hostů v 16. minutě skončil míč po centru a hlavičce v naší síti. Naše hra upadala v dalších minutách ještě více. Útok jako kdyby nebyl. Alespoň krajní záložníci jevili směrem dopředu viditelnou snahu a prezentovali se početnými rychlými náběhy. Jenže Honza Cháb míče často ztrácel a Lukáš se přihrávky do náběhů téměř nedočkal. Tristní podívaná na nepřesnosti a špatná řešení herních situací pokračovala. Domácí se na rozdíl od našeho týmu aspoň trochu zlepšovali a díky svému důrazu a nasazení vyhrávali většinu hlavičkových soubojů. Tím hru vyrovnali a ke konci prvního dějství získali i mírnou územní převahu. Kromě jedné nebezpečné střely z úhlu Bílkovic nebyla k vidění žádná větší příležitost. Přesto jsme krátce před odchodem do šaten inkasovali podruhé, když se po nenápadném nízkém centru v nepřehledné situaci na přední tyči odrazil míč od jednoho z hráčů do naší branky.

Burcování v kabině spolu s přesunem Martina ze zálohy do útoku mělo přinést výrazně lepší výkon a branky v síti Bílkovic. Jenže hned ve 47. minutě jsme opět nedokázali uklidit míč do bezpečí a dostali další gól. Přesto bylo určité zlepšení naší hry patrné. Na několik minut jsme domácí sevřeli před jejich brankou. Když už to vypadalo, že i my se dočkáme gólu, netrefil Vašek poté, co udělal kličku brankáři, prázdnou branku. V 64. minutě jsme konečně svůj tlak zúročili také gólově. Přesnou hlavičkou se prezentoval Vojta Kuželka. Tím však náš střelecký zápis skončil. Martin sám před brankářem střelou doprostřed neuspěl a dalších pár pokusů nemělo takovou razanci a přesnost, aby skončilo v bílkovické síti. Domácí obětavě bránili, bojovali a čekali na brejky, z kterých přidali další dvě branky. V prvním případě jsme nechali trestuhodné množství času a prostoru domácímu hráči v našem vápně a ve druhém se nevyhnul chybě ani Pepa. Někteří hráči Bílkovic pak sice končili utkání v křečích, avšak s vysokou výhrou na svém kontě.